HEJ!

JAG HETER EMMA

Vad härligt att du är här!

Jag hoppas att jag kan bidra till ditt välmående, oavsett om du väljer att kroka armkrok med mig som din coach eller tar del av mina kurser, workshops,min podcast eller dagliga pepp på instagram. Här kan du ta del av resan till en hållbar vardag där livsbejakande är normaltillståndet. Jag vet att det går.

Jag är helt övertygad om att du kan förändra ditt mående, oavsett omständigheterna. Det enda du behöver är viljan. Och att söka hjälpen som finns.

MY STORY

Jag växte upp med alkoholism och blev redan som litet barn en duktig flicka med prestation som värde och oro som normaltillstånd. Genom tonåren och som ung vuxen levde jag med ett självförgörande kontrollbehov, obefintlig självkänsla och noll självtillit.

20 år gammal insjuknade jag i en kronisk inflammatorisk tarmsjukdom. Skovet blev svårt och långdraget och det dröjde nästan 2 år tills jag kunde börja leva ett någorlunda normalt liv igen. Jag var då även extremt sjuk i medberoendet vilket bidrog till att jag såg på mig själv som ett offer för omständigheterna. Jag mådde verkligen superdåligt under flera år.


,

ATT SLÅ I BOTTEN


vänder spiralen. En deal breaker.

2010 blev jag gravid med mitt första barn och det tog inte lång tid innan min maniska överprestation, skakiga magsjukdom och mitt medberoende blev för mycket i kombination med föräldrarollen.


Jag brände ut mig ett par gånger på vägen, då som journalist inom mode och skönhetsbranschen, och jag halkade och snubblade flertalet gånger.


Till sist hittade jag en terapeut som förstod min problematik och ett fantastiskt 12-stegsprogram som kom att bli början på resten av mitt liv fram tills idag. 


2017 fick jag en svår inflammation i mina leder och diagnostiserades med Reumatisk Artrit. Den var en bieffekt av min tarmsjukdom och den extrema stress jag hade utsatt mig för under många år. Kroppen är smart på det viset- den säger stopp på ett tydligt sätt när vi övertrasserar kontot. Kanske känner du igen dig?


Den här gången var det dock skillnad på hur jag hanterade allt som hade med tillfrisknandet och situationen kring att bli sjuk att göra.Det blev snabbt tydligt att jag, genom att ha gjort ett engagerat arbete med mig själv och mitt mentala och själsliga mående, inte längre påverkades lika negativt av min fysiska hälsa. Självklart var jag frustrerad av och till, och likaså ledsen, men det tog inte över mitt allmänna mående och jag upplevde fortfarande en enorm tillit till livet och min väg framåt.


Jag började fokusera ännu mer på det mentala och jag skaffade mig en "mental verktygslåda" som jag under åren har fyllt på med smarta redskap och lifehacks som jag än idag använder på en daglig basis.


Min tarmsjukdom gör sig nästintill aldrig hörd, och mina leder har blivit mjukare och jag starkare. Jag fokuserade på min inre kapacitet och lät kroppen få läka i lugn och ro utan hets och ångest.

WOW.

SÅ KAN JAG HJÄLPA DIG


Efter att ha lämnat en bransch där fokus låg på det yttre landade jag i det koncept jag idag driver, Sjukt Frisk, och är heltidsyrkesverksam coach och mentor med fokus inom medberoende, överprestation och stress.


Syftet är att du och alla andra som vill det ska hitta sin inre power och leda sig själva. Jag vill att personlig utveckling ska kännas kul. Det ska vara tydligt, rimligt och inspirerande.


Med hjälp av professionell vägledning som skapar nya verktyg och strategier, pepp och stöd när det känns tungt, en grundad självkännedom och en stor dos självkärlek så blir du precis så fantastisk som du alltid har varit därinne, och du börjar LEVA istället för att överleva.


Det går att vara en fantastisk mamma, vän, dotter, syster, kollega och chef samtidigt som vi sätter oss själva på ”the freakin trone of our universe”.

Självkärlek är avgörande för att kunna bidra till andra. Punkt. Jag vet vad jag talar om.


Därför finns jag och Sjukt Frisk för dig. För att vi alltid ska kunna vända utvecklingen, ta tillfället i akt och bygga upp oss själva på nytt. En stadig hållbar grund som gör resten av ditt liv till det du alltid saknat.

 

Varm kram Emma

Ålder: 40 år

Familj: Man och barn, 7 och 11 år.

 

Yrkeserfarenhet:

Utbildad journalist och var under många år anställd som redaktör på några av Sveriges största livsstilsmagasin samt frilansade som journalist.

 

Utvecklade livsstils-koncept med podcasts, events och digitala kanaler.

 

Verksam inom e-commerce  som bl a chefredaktör, PR-ansvarig och redaktör samt digital redaktör inom digital handel. Redaktör på ett av Sveriges största kundmagasin i print och online.

 

Grundat och drivit e-commerce inom detaljhandeln. 

 

Är idag yrkesverksam ICF diplomerad coach och skapar onlinekurser, workshops och events.

OM MIG